023-2340040 premiumkeur@gmail.com
Meerjarenonderhoudsplan

Meerjarenonderhoudsplan Hillegom


Meerjarenonderhoudsplan Hillegom. Welkom op de website van Premiumkeur wij zijn specialisten in het maken van een meerjarenonderhoudsplan voor uw Vve.
We hebben al honderden huizen en gebouwen in Hillegom bouwtechnisch gekeurd en hebben veel lokale bouwkundige kennis.
Lees de recensies van vele tevreden opdrachtgevers die door Premiumkeur een bouwkundige keuring of bouwkundige inspectie ten behoeve van een meerjarenonderhoudsplan hebben laten uitvoeren.
We zijn een klein bureau met 6 inspecteurs en als u belt krijgt u gelijk antwoorden op al uw vragen. U kunt ons bereiken op ☎ 033-2340499 of e-mail premiumkeur@gmail.com.

Het meerjarenonderhoudsplan Hillegom dat wij voor u maken is erg uitgebreid en overzichtelijk. Het rapport is makkelijk te lezen. Veel van onze concurrenten werken met standaard software om een meerjarenonderhoudsplan uit te werken. Het eindresultaat is een excel die vaak voor veel leden van de Vve moeilijk te begrijpen is.
Het meerjarenonderhoudsplan dat wij voor u maken is voorzien van grote foto’s zodat de bouwkundige gebreken en achterstallig onderhoud en goed op te zien is zodat u ook begrijpt waarom investeringen noodzakelijk zijn.

Bovendien is het meerjarenonderhoudsplan Hillegom veel uitgebreider dan de meeste bedrijven die ook een meerjarenonderhoudsplan Hillegom opstellen.
In bijna alle gevallen klimmen we het dak op. We hebben een veiligheidsharnas zodat we ook de moeilijk bereikbare plekken goed kunnen inspecteren.
Andere bedrijven gebruiken vaak een selfiestick, maar op deze manier worden bouwkundige gebreken vaak over het hoofd gezien. De kruipruimte wordt door ons volledig geïnspecteerd dus niet alleen vanuit het kruipluik want dat doen de meeste andere bedrijven. En als wij de kruipruimte fysiek niet in kunnen hebben wij een hightech kruipruimte robot bij ons met een camera die ook in zeer moeilijk bereikbare kruipruimtes naar binnen kan. Tijdens de bouwkundige inspectie wordt ook de brandveiligheid van het gebouw beoordeeld. Wij vinden dit een enorm belangrijk onderdeel omdat het over mensenlevens gaat. In het rapport staan niet alleen constateringen, maar worden ook slimme kosten besparende onderhoudsadviezen gegeven. Mocht het nodig zijn kunnen wij ook tegen meerprijs het gebouw inspecteren met een hoogwerker zodat ook alle ramen en kozijnen van buiten af grondig geïnspecteerd worden.

Een meerjarenonderhoudsplan Hillegom kost €899 voor een appartementencomplex met 2 tot 5 verdiepingen. Voor een meerjarenonderhoudsplan voor bijvoorbeeld een groot flatgebouw bieden u graag een offerte aan op maat. We hebben veel ervaring met monumentale appartementencomplexen, want hier heb je specifieke kennis voor nodig. We werken niet alleen in Hillegom, maar ook in steden zoals Amsterdam en Haarlem waar net als in Hillegom veel monumentale panden staan en ook veel oude gebouwen. We bieden u een summum aan bouwkundige expertise en ervaring.

Bel Premiumkeur voor het meest uitgebreide meerjarenonderhoudsplan Hillegom.

Wat is een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)


Het meerjarenonderhoudsplan dat ik voor u maak is erg overzichtelijk en voorzien van grote foto’s zodat je het bouwkundig gebrek goed kunt zien. Waardoor u als VVE direct weet wat er met het gebouw aan de hand is en waar de prioriteiten qua onderhoud liggen. Als u een appartement koopt wordt u mede-eigenaar van het gebouw. In de splitsingsakte staan uw rechten en plichten omschreven

De meeste VVE-beheerders en bouwadviesbureaus werken vaak met standaard MJOP-software waar een ingewikkelde Excel uitrolt die voor een leek vaak moeilijk te begrijpen zijn. Bij mij krijgt u een overzichtelijke en makkelijk leesbare rapportage en je hoeft niet bouwkundig onderlegd te zijn om het meerjarenonderhoudsplan te begrijpen.

Ik ben 7 dagen per week bereikbaar en u krijgt mij altijd persoonlijk te spreken zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Ik breng geen reiskosten in rekening, heeft u een bouwkundig probleem dan kan ik snel ter plaatse zijn om u met raad en daad bij te staan.

Rolinka van Zuiden
Ik was blij dat Fred snel kwam kijken om een met een kritische blik het aan te kopen pand te bekijken. Hij klom zelf op het dak om onder een dakpan te kijken of het dak echt goed was. Geen mankementje werd gemist. Een goed gedegen rapport met wat gedaan moet worden en kostenbegroting. Maar ik kreeg vlot uitsluitsel dat het pand over het slgemeen goed in elkaar zat waardoor ik voort kon mrt de aankoop, wat een hele opluchting was! Dank je Fred, jou nummer blikft in mijn mobiel!

Cathine Knijff
Fred heeft mij een enorm geholpen met zijn advies. Hij is zeer deskundig, eerlijk, duidelijk en onafhankelijk. Ik had tot nu toe geen goede ervaringen met bouwkundige inspecteurs, die veel rekenen maar weinig zien, maar Fred is echt anders. Als ik een volgend huis koop schakel ik hem zeker in!

Meerjarenonderhoudsplan (1)
Meerjarenonderhoudsplan (2)
Meerjarenonderhoudsplan (3)
Meerjarenonderhoudsplan (4)

Marcella Poelman
Wij zijn erg tevreden over de zeer uitgebreide en grondige bouwkundige keuring van onze toekomstige woning. Ook de verkopers waren blij dat de woning met zoveel aandacht werd bekeken. Fred Tokkie was bereid om ook de kruipruimte te beoordelen en daaruit bleek dat er enkele balken onder het huis rot waren. Het is fijn dat we dit wisten voor we de woning kochten, in plaats van een verrassing achteraf. De communicatie was prettig, er werd de tijd genomen om de keuring te evalueren. Kortom, een uitstekende keuring!

Jantina
Na aankoop van ons huis in het Spiegel in Bussum heeft Fred een bouwkundige keuring gedaan en legde hij ons helder en eerlijk de keuzemogelijkheden uit, die ons voor het uit 1900 daterend huis aan onderhoud de komende jaren te wachten stonden. In de jaren erna heeft Fred de tijd genomen om ons praktisch en duidelijk advies te geven, zorgen weg te nemen, waardoor we uiteindelijk met een gedegen plan het project aan gaan pakken. ‘Kwaliteit is tijd’ geldt voor ons zowel tijdens de aanloop naar als de invulling van werkzaamheden voor het project.

Wat is het nut van meerjarenonderhoudsplan?


Er zijn meerdere redenen te benoemen waarom men een MJOP – Meerjarenonderhoudsplan maakt.
De belangrijkste reden is dat onderhoud kosten met zich mee brengt. Meerjarenonderhoudsplan wordt gezien als voorwaarde om te komen tot beheersing van deze onderhoudskosten, omdat de meerjarenonderhoudsplanning inzicht geeft in de kosten op korte en eventueel lange termijn. Hierdoor kan men het te voeren onderhoudsbeleid op de toekomstige onderhoudskosten afstemmen. Als in een jaar de onderhoudskosten erg hoog zullen uitvallen, door bijvoorbeeld het vervangen van de complete dakbedekking kan men hiervoor vroegtijdig een budget vrijmaken of reserveren, of men kan overige onderhoudswerkzaamheden aanpassen of verschuiven. Zo kan men een gespreid onderhoudsbeleid voeren waar men niet meer voor onverwacht hoge uitgaven komt te staan.

Afgekort wordt een meerjarenonderhoudsplan ook wel MOP of MJOP genoemd.

Het doel van een meerjarenonderhoudsplanning


Met een meerjarenonderhoudsplanning wordt budget voor planmatig onderhoud gereserveerd. Per jaar worden de onderhoudskosten inzichtelijk gemaakt. Ieder bouwdeel dat onderhouden wordt, wordt in een meerjarenonderhoudsplan opgenomen en kent een cyclus van onderhoud. Een onderhoudscyclus is het aantal jaar waarna een bouwdeel vervangen, hersteld, geschilderd moet worden. De omvang, de type bewerking, het materiaal, de situering en het type gebouw bepalen de kosten die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren.

Laat iedere drie jaar het meerjarenonderhoudsplan actualiseren. Laat de MJOP dan steeds door dezelfde inspecteur uitvoeren want die kent het gebouw al waardoor u als vve een nog betere grip op uw onderhoudsuitgaven krijgt.

Meerjarenonderhoudsplan (5)
Meerjarenonderhoudsplan (6)
Meerjarenonderhoudsplan (7)
Meerjarenonderhoudsplan (8)
Wat is een VvE ?


Als een gebouw door middel van een splitsingsakte wordt gesplitst in appartementen die los verkocht kunnen worden, moet er een vereniging van eigenaars opgericht worden. De eigenaren van de appartementen zijn automatisch (‘van rechtswege’) lid van die vereniging.

Wie een woning koopt, koopt in feite slechts de grond onder de woning en wordt door natrekking eigenaar van de woning. De verkrijger van een appartementsrecht wordt mede-eigenaar van de grond en door natrekking mede-eigenaar van het gebouw dat op die grond staat, en verwerft bovendien het exclusieve recht een deel van dat gebouw te gebruiken (het appartement).

De grond en het gebouw hebben nu dus meerdere eigenaren. Die eigenaren gezamenlijk vormen van rechtswege de Vereniging van Eigenaars (vaak afgekort tot “VvE”). Dit betekent dat men door de koop van het appartement automatisch lid wordt en dus niet het lidmaatschap kan weigeren. of opzeggen.  Het VvE-lidmaatschap eindigt wanneer men ophoudt appartementseigenaar te zijn. Dit is een belangrijk onderscheid met gewone verenigingen, waar lidmaatschap vrijwillig is.

Het doel van de VvE is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaars van de appartementsrechten. Hieronder valt met name het onderhoud van de gemeenschappelijke zaken. Welke zaken gemeenschappelijk zijn, staat beschreven in de splitsingsakte.

Vereniging van Eigenaren
Door het kopen van een appartement bent u als appartementseigenaar van rechtswege automatisch lid van de vereniging van eigenaren van het gebouw waar het appartement deel van uitmaakt. De VvE dient voor het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten en het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Hierbij te denken aan het in stand houden en het onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten.

Het bestuur
Als koper van een appartement en lid van een VvE krijgt u te maken met twee organen: het bestuur en de algemene ledenvergadering. In tegenstelling tot andere verenigingen bestaat het bestuur vaak uit een professionele bestuurder ook wel beheerder of administrateur genoemd. Bij de kleinere VvE kan 1 van de eigenaren de taak van de bestuurder op zich nemen. De bestuurder adviseert de VvE en voert bepaalde taken uit. Het zijn uiteindelijk de eigenaren die de besluiten nemen.

Het belangrijkste orgaan binnen de VvE is de vergadering van eigenaren. Meestal wordt uit de leden een voorzitter gekozen die, volgens de splitsingsakte, over het algemeen niet veel meer bevoegdheden heeft dan het voorzitten van de vergadering.

Welke gedeelten van een VvE gebouw behoren tot gemeenschappelijk onderhoud?


  • alle daken
  • de balkons
  • de fundering
  • het trappenhuis
  • de ramen inclusief beglazing
  • de kozijnen
  • de deuren
  • het schilderwerk
  • metselwerk
  • voegwerk
  • de voorgevel en achtergevel
  • de vloerbalken
  • de kruipruimte
  • het stucwerk
  • de schoorstenen
  • verlichting in het trappenhuis
  • riolering inclusief standleiding
  • hoofdwaterleiding
  • hoofdgasleiding
  • rookmelders in het trappenhuis

Het grootste financiële risico loopt u bij de fundering en de kruipruimte 

Besparen op onderhoud


Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest als directeur van een middelgroot aannemersbedrijf en weet precies hoe u als VvE aanzienlijk kunt besparen op onderhoud zonder dat de kwaliteit van het gebouw hierop achteruit gaat.

Ik vertel u graag hoe u dit kunt realiseren want ik deel mijn kennis graag met u.

Onafhankelijkheid en objectiviteit


Premiumkeur garandeert objectiviteit en volledige onafhankelijkheid bij het door haar uitgevoerde onderzoek. Premiumkeur verklaart geen enkele commerciële binding te hebben met derden, die de resultaten van het bouwkundig onderzoek zouden kunnen beïnvloeden.

Bouwtoezicht


​Als er groot onderhoud plaatsvind aan het gebouw is het zeer verstandig om de werkzaamheden tijdens de uitvoering te laten controleren door iemand met verstand van zaken.
Op mijn fiets ben ik snel ter plaatse,  klim de steiger op en controleer alle bouwkundige werkzaamheden voor u.

Ik zal foto’s maken en verslag uitbrengen aan de voorzitter van de VvE

Ik vertel u graag hoe u dit kunt realiseren want ik deel mijn kennis graag met u.

Offertes beoordelen


Heeft u als VvE moeite bij het beoordelen van offertes ?  Laat mij dit voor u doen want ik ken de prijzen beter dan geen ander.

Ik heb 25 jaar een aannemersbedrijf in gerund en ik heb kennis en ervaring die u bij veel andere bouwkundig inspecteur niet vind.

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens de bouwkundige keuring?


  • De vloerbalken in de kruipruimte
  • De nokvorsten
  • De kilgoot
  • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
  • De dakkapellen indien aanwezig
  • De bitumineuze dakbedekking
  • De loodslabben
  • De boeidelen
  • De houten gootbak
  • De zinken deklijsten
  • De voorgevel, achtergevel, zijgevels
  • De bakstenen
  • Het voegwerk
  • Het pleisterwerk
  • De ramen
  • De kozijnen
  • Het glas
  • De binnen deuren en buitendeuren
  • Deurbeslag
  • De badkamer
  • Tegelwerk badkamer
  • Voegwerk badkamer
  • Siliconenkit badkamer
  • Aarding van de badkamer
  • Ventilatie badkamer
  • De kelder
  • Scheuren in de muren

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring Haarlem?


  • Aarding groepenkast
  • ISO-chips (vocht in de kruipruimte)
  • Aanwezigheid van aardpen
  • Aarding stopcontacten
  • Groepenkaart
  • EPDM dakbedekking
  • Stopcontacten
  • Houtworm in de vloerbalken
  • Leidingen
  • Veiligheid
  • Brandveiligheid
  • Plafonds
  • Brandbare materialen
  • Giftige brandbare materialen
  • Aanwezigheid rookmelders
  • Inbraakbestendigheid + hang- en sluitwerk
  • Buiten schilderwerk
  • Binnen schilderwerk
  • Keuken
  • Toilet
  • Tegelvloeren
  • Houten vloeren
  • De open haard
  • De gashaard
  • De windveren
  • Aanbouw
  • De fundering (van de aanbouw of uitbouw)
  • Vochtonderzoek
  • Vochtplekken, schimmel
  • De fundering
  • Rieten dak
  • Isolatie van de kruipruimte

Wat inspecteren wij tijdens de bouwkundige keuring?


  • De dakpannen
  • Balkon constructie
  • Houten constructie balkon
  • Vloerconstructie kwaaitaalvloer
  • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
  • Draagconstructie balkon
  • Staalconstructie balkon
  • Betonrot balkon
  • De vloer convector
  • De Cv-ketel
  • Rookgasafvoer
  • Zuurstoftoevoer
  • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
  • De leidingen van de cv-installatie
  • Lekkages cv-ketel en radiatoren
  • Radiatoren
  • Vloerverwarming controleren
  • Vloerverwarming unit
  • Pomp vloerverwarming
  • Inlaatcombinatie
  • Overdrukventiel
  • Thermostaat
  • Elektrische installatie
  • Groepenkast
  • Zekeringen
  • Aardlekschakelaar
  • Fundering op staal

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwkundige keuring Haarlem?


  • Sanitair badkamer
  • Lekkages dakbedekking
  • Dakconstructie
  • Loden waterleidingen
  • Spanten
  • Gordingen
  • Nokbalk
  • Isolatie dak
  • Lekkages
  • Vochtmeting lekkages
  • Vloerconstructie
  • Balkconstructie
  • Staalconstructie
  • Kruipruimte
  • Staalconstructie kruipruimte
  • Vloerconstructie in kruipruimte
  • Broodjesvloer kruipruimte
  • Kwaaitaalvloer
  • Betonrot in kruipruimte
  • Riolering in Kruipruimte
  • Asbest in kruipruimte
  • Ventilatie kruipruimte
  • Houtworm in de kruipruimte
  • Huiszwam in de kruipruimte
  • Optrekkend vocht in de kruipruimte
  • Houtrot in de kruipruimte
  • Lekkages in de kruipruimte
  • Asbest (visueel)
  • Zonnepanelen
  • Dakbeschot
  • De gasmeter