Funderingsonderzoek Haarlem


Funderingsonderzoek Haarlem. Als u op deze webpagina bent terechtgekomen heeft u vermoedelijk problemen met de fundering. Wilt u snel duidelijkheid over de fundering van uw huis waar u woont of een huis dat u wilt te kopen laat dan een funderingsonderzoek Haarlem door ons uitvoeren. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland die tijdens de bouwkundige keuring ook een funderingsonderzoek uitvoert. We hebben standaard apparatuur bij ons waar de scheefstand van een huis exact mee kan meten. Lees de recensies van vele tevreden huizenkopers.

In Haarlem staan heel wat huizen met een gebrekkige fundering. Vooral in de Amsterdamse buurt en de Leidse buurt en de oude binnenstad staan veel huizen met een funderingsgebrek. Scheve vloeren, scheuren in de gevel en binnenmuren en klemmende ramen worden vaak veroorzaakt door een gebrekkige fundering.  In heel Nederland en ook in Haarlem zijn er problemen met bodemdaling en lage grondwaterstanden. Dit zijn veroorzakers van een veel funderingsproblemen. En deze problemen komen ook in Haarlem, maar uiteraard ook daarbuiten. Het is algemeen bekend dat in de bloemenbuurt van Heemstede redelijk wat verzakte huizen staan. In Haarlem staan huizen op houten funderingspalen, maar er zijn huizen ook die direct gefundeerd zijn op de bodem. Dit heet een fundering op staal, dit huis is direct op de bodem gefundeerd zonder gebruik te maken van de funderingspalen. Voor alle duidelijkheid er is geen staal in de fundering verwerkt dit is puur een bouwkundige term.

Besef dat het vernieuwen van de fundering van een huis u minstens € 100.000-  200.000 euro gaat kosten. In de brochure van de makelaar staat dik geschreven: De verkoper kan niet instaan voor de kwaliteit van de fundering. Als u dit leest moeten alle bellen bij u gaan rinkelen en direct contact met ons opnemen voor een funderingsonderzoek want voordat u het weet heeft u een huis gekocht met een verrotte fundering.

Ik bied u een summum aan kennis en ervaring die geen enkele woningkeurder in Nederland heeft. Wij voeren funderingsonderzoeken uit in heel Noord-Holland en de provincie Utrecht. Bekijk alstublieft de vele video’s want u kunt hier veel van leren.

Neem contact op met Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

funderingsonderzoek Haarlem

Kosten Funderingsonderzoek Haarlem


Wat kost een funderingsonderzoek Haarlem. Een 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. Een funderingsonderzoek waarbij de fundering opgegraven wordt is vele malen duurder en zorgt voor veel schade aan het huis. Tijdens de bouwkundige keuring kunt u een aanvullend funderingsonderzoek door ons laten uitvoeren. Dit kost € 199 extra. Door dit extra funderingsonderzoek kunt u hele hoge kosten voorkomen en het biedt u de mogelijkheid om eventueel af te zien van de koop. Niet alleen in Haarlem staan veel verzakte huizen maar ook daarbuiten. In Heemstede heb ik al heel wat verzakte huizen gekeurd. Het viel me elke keer weer op dat de makelaar je helemaal niets over wilt weten, want dat is natuurlijk niet goed voor zijn verdienmodel. Heeft u inmiddels een huis gekocht en zitten de scheuren in de gevel of in de binnenmuren, liggen de vloeren scheef. klemmen de ramen neem dan contact met ons op. Door ons in te huren voor een funderingsonderzoek weet u direct waar u aan toe bent. Kies voor meer dan 25 jaar ervaring en veel lokale kennis van Haarlem en omstreken.

Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

 

Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis in Amsterdam gaat. In Amsterdam kan je niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.

Toen mijn buren mij een rapport overhandigden van hun funderingsonderzoek waaruit bleek dat er verzakking was opgetreden gingen bij mij de alarmbellen af. Het rapport gaf aan dat men opnieuw moest gaan funderen en dat onze mandelige muur ook moest worden gefundeerd. Dit ging behoorlijk in de papieren lopen want mijn beneden buren zouden dan hun huis uit moeten want je gaat niet 1 muur opnieuw funderen, dan zijn gelijk alle muren aan de beurt. Op zoek naar expertise stuitte ik op Fred en die kwam, zag en overwon. Met onze muren, dus ook de mandelige muur, was niets mis, normale binnen de normen vallende verzakking zoals overal in Haarlem (we hebben op aanraden van Fred meetbouten laten plaatsen en hieruit bleek dat).
De buren waren nogal pushy, maar nadat we ook in de woning van de buren een en ander hebben laten opmeten bleek het alleen om hun middenmuur te gaan die na een verbouwing niet meer op de fundering rustte en daardoor verzakte. De VVE van de buren zette ons ook behoorlijk onder druk, dit was het, de conclusie was duidelijk volgens hen. Mensen realiseren zich niet de gevolgen want dit zou gewoon minimaal 150.000 euro hebben gekost voor onze vereniging omdat je bij funderingsherstel ook deelt in de kosten van het renoveren van de begane grond. Ik heb daarom mijn woning gelukkig goed kunnen verkopen later en met alle stukken van Fred aangetoond dat er met mijn woning qua fundering niets mis was. Ik raad iedereen aan Fred en zijn collega’s in te huren voor een onafhankelijk advies, laat je niet door de makelaar van de verkopende partij ringeloren en kijk ook kritisch naar de rol van je eigen aankoopmakelaar dat die geen afspraken maakt met de verkopende partij. Fred, bedankt dat je deze schadepost hebt vermeden voor ons, ik ben er, oprecht, tot op de dag van vandaag nog enorm blij mee!
Later hoorde ik dat de buren uiteindelijk hebben gekozen om alleen hun eigen middenmuur te laten herstellen!
Nabrander: Fred heeft voor onze VVE ook een meerjarenonderhoudsplan gemaakt zodat we inzichtelijk hadden wat voor kosten er de komende jaren aan zouden komen.

Funderingsonderzoek (1)
Funderingsonderzoek (2)
Funderingsonderzoek (3)
Funderingsonderzoek (4)

Wat kost funderingsherstel in Haarlem?


Wat kost het om de fundering van uw huis in Haarlem te laten vernieuwen? Het vernieuwen van de fundering kost € 1500 per vierkante meter. Wilt u een kelder onder uw huis dan kost het funderingsherstel inclusief het bouwen van een kelder ruim € 2000 – 3000 per vierkante meter.

Dit zijn dus alleen de kosten voor het vernieuwen van de fundering. Maar als de werkzaamheden aan de fundering afgerond zijn moet ook nog de bel-etage volledig verbouwd worden want tijdens het funderingsherstel is de hele benedenverdieping leeg gesloopt. De verbouwing van de bel-etage zal ongeveer € 1500 per vierkante meter gaan kosten en dit is een gemiddelde prijs voor een standaard verbouwing.

De kosten voor het maken van alle bouwtekeningen, constructietekeningen en omgevingsvergunning kost u gemiddeld € 10.000 De kosten voor de bouwbegeleiding  zijn minimaal € 5000

Dit zijn gemiddelde prijzen, de kans dat het allemaal nog veel duurder wordt is vrij groot, want als het bijvoorbeeld het huis vol zit met ernstige vervuilde grond dan zal dit Mocht u funderingsherstel gaan uitvoeren dan raad ik u ten zeerste aan om een nulmeting te doen. Hiermee kunt u aansprakelijkheid afwijzen of aantonen. Wij kunnen de nulmeting voor u uitvoeren. In de menubalk bovenaan de website vindt u een link waar u op kunt klikken en hier kunt u meer informatie vinden over het bestellen en laten uitvoeren van een nulmeting. Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Wat is een fundering op staal?


Wat is een fundering op staal? Een fundering op staal betekent dat het huis niet voorzien is van houten funderingspalen maak direct op de bodem gefundeerd is. In Haarlem staan huizen ophoudt de funderingspalen, maar er staan ook heel wat huizen die direct op de bodem gefundeerd zijn. In de Leidse buurt en de Amsterdamse buurt staan veel huizen die verzakt zijn omdat de houten funderingspalen zijn aangetast. Maar een fundering op staal is net zo kwetsbaar als een huis dat gefundeerd is op houten funderingspalen. Door droogte en lage grondwaterstanden klinkt de bodem in en dit leidt uiteindelijk tot het verzakken van het huis. Bodemdaling komt door heel Nederland. Er zijn plaatsen in Nederland waar de bodem meer dan 10 mm per jaar verzakt. Nu begrijpt u dat als een huis op staal gefundeerd is deze in 10 jaar ruim 10 cm verzakt. Maakt u zich zorgen over de fundering van uw huis neem dan contact met ons op.

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Funderingsonderzoek (5)
Funderingsonderzoek (6)
Funderingsonderzoek (7)
Funderingsonderzoek (8)

Fundering dakopbouw


in Haarlem zie je veel huizen waar een dakopbouw op het huis geplaatst is. Het is verplicht om de draagkracht van de fundering te controleren voordat je een dakopbouw op het huis geplaatst. Het gewicht van de dakopbouw kan een negatief effect hebben op de bestaande fundering en ze wel schade aan uw eigen huis als bij de buren veroorzaken. Bent u van plan een dakopbouw te plaatsen op uw huis in Haarlem neem dan contact met ons op zodat wij u een passende offerte kunnen aanbieden. Als u een huis gaat kopen in de Leidse buurt of de Amsterdamse buurt met een dakopbouw vraagt dan over een funderingsonderzoek heeft plaatsgevonden. Als u een huis koopt met een dakopbouw waarbij geen funderingsonderzoek heeft plaatsgevonden loopt u een enorm risico dat het huis op termijn gaat verzakken. Bent u van plan een aanbouw te maken neem dan geen risico en laat een sonderingsonderzoek uitvoeren. Door middel van een sonderingsonderzoek zal blijken of de ondergrond voldoende draagkrachtig is voor een fundering op staal of dat u betonnen funderingspalen moet laten aanbrengen. Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Fundering aanbouw


Bij veel huizen in de Indische buurt zit er een aanbouw achter het huis. Ik heb al heel wat huizen in de Indische buurt gekeurd en wat mij is opgevallen is dat hier veel vochtproblemen zijn. De muren zijn meestal halfsteens dik. En tegen de aanbouw ligt natte grond wat voor veel optrekkend en doorslaand vocht zorgt. Hierdoor raken de vloerbalken aangetast door houtrot en verzakt de vloer. Dus als de vloer in de aanbouw verzakt is, betekent dit niet automatisch dat er ook funderingsproblemen zijn. Maar meer dan eens ben ik ook verzakte aanbouwen tegengekomen, zowel nieuwe als oude aanbouwen. Het maken van een aanbouw is vergunningsvrij, maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet aan de regels van goed vakmanschap moet houden. Afhankelijk van de bodem kan een uitbouw gefundeerd worden op staal of op funderingspalen.

In de bloemenbuurt in Heemstede is het in veel gevallen noodzakelijk dat je een aanbouw voorziet van stalen funderingspalen omdat de bodem onvoldoende draagkrachtig is. En dat geldt ook voor heel wat andere wijken in Haarlem. Is de aanbouw van het huis dat u wilt kopen of waar u al woont verzakt en wilt u duidelijkheid hebben over de kwaliteit van de fundering van de aanbouw neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder. Tijdens de bouwkundige inspectie wordt de aanbouw of uitbouw uitvoerig geïnspecteerd. En als hij scheuren in de aanbouw zien en de vloer van de aanbouw is verzakt dan melden we dat aan u. We hebben speciale apparatuur bij ons zodat u kunnen laten zien dat de aanbouw verzakt is.

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Funderingsonderzoek monumentaal pand


In het oude centrum staan veel monumentale panden. En ik kan u zeggen dat je heel wat panden verzakt zijn. Vooral langs het Spaarne staan flink wat verzakte monumentale panden. Omdat de bouwkundige vriendjes van de makelaar geen aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring loopt u het risico dat u na de aankoop van het monumentale pand de fundering moet vernieuwen. Heel wat monumentale panden in het oude centrum van Haarlem zijn gefundeerd op staal en dus niet voorzien van houten funderingspalen. Ook in het oude centrum van Haarlem is er sprake van bodemdaling en het heeft direct gevolgen voor de fundering van oude monumentale panden. Verkopend makelaars bagatelliseren vaak de scheefstand van een huis maar laat u geen zand in de ogen strooien want funderingsherstel van een oud monumentaal pand kost al snel € 150.000

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek in Haarlem.

Scheve vloeren


Als wij een funderingsonderzoek Haarlem uitvoeren zien wij vaak dat vloeren scheef liggen. Maar niet altijd heeft dit te maken met een funderingsgebrek want het kan ook zijn dat de begane grondverdieping scheef ligt omdat de vloerbalken zijn aangetast door houtrot. In het oude centrum is het erg drassig en optrekkend vocht tast de houten vloerbalken aan. En als er nauwelijks ventilatie is in de kruipruimte veroorzaakt dit veel schade aan de constructie van het huis. Als u precies wilt weten wat er aan de hand is kunnen wij voor u een aanvullend kruipruimte onderzoek uitvoeren. We hebben al honderden huizen in Haarlem bouwkundig gekeurd en we weten precies wat er speelt. Wij zijn in het bezit van een kruipruimte robot die op afstand te besturen is. Deze kruipruimte robot kan ook ingezet worden bij een zeer ondiepe kruipruimte. De kruipruimte robot is voorzien van een camera waarmee we haarscherpe foto’s en video’s kunnen maken. Tijdens de inspectie met de kruipruimte robot kunt u op een videoscherm meekijken zodat u precies ziet wat er aan de hand is in de kruipruimte. We zijn het enige bedrijf in Nederland die op deze manier een kruipruimte inspectie uitvoert. We zijn ook in het bezit van een professionele kleuren video endoscoop. Tijdens de inspectie met deze endoscoop kunt u meekijken op het kleurenscherm. Met deze endoscoop kunnen we foto’s en video’s maken van de kruipruimte. Gaat u een huis kopen in Haarlem of omgeving dan weet u nu waarom Premiumkeur de beste keus is. Bouwkundig experts die de onderste steen voor u naar boven halen.

Verzakte aanbouw of uitbouw


in de Indische buurt van Haarlem staat vaak een aanbouw of uitbouw achter het huis. Meestal bevindt zich hier de keuken. We hebben al heel wat woningen in de Indische buurt bouwkundig gekeurd en gemerkt dat veel vloeren in de aanbouwen scheef liggen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door vochtproblemen die je veel voorkomen, maar ook doordat de uitbouw verzakt is. Wees ontzettend op uw hoede als u een oud huis in de Indische buurt gaat kopen want funderingsgebreken en vochtgebreken komen hier veel voor.

Funderingsproblemen in de Leidse buurt en Amsterdamse buurt.


Als u een standaard bouwkundige keuring laat uitvoeren worden er geen metingen gedaan naar de scheefstand van een woning. Want wat kun je zeggen over de fundering van een huis als je geen metingen hebt uitgevoerd. Ik raad u dus aan om altijd een aanvullend funderingsonderzoek te laten uitvoeren. Door middel van een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting kunnen wij tot op de millimeter nauwkeurig vertellen hoeveel een huis verzakt is. Op basis van de gegevens kan er een zeer concrete uitspraak gedaan worden over de kwaliteit van de fundering. Het is eigenlijk vrij simpel, als een huis een goede fundering heeft zou het niet verzakt zijn. Een huis kan enkele millimeters verzakt zijn maar ook tientallen centimeters. Een aanvullend funderingsonderzoek maakt de bouwkundige keuring compleet. Het biedt u de mogelijkheid om te ontsnappen aan een enorme miskoop en een grote financiële strop. Een goede reden om voor Premiumkeur te kiezen want we zijn het enige woning keurbedrijf in Haarlem en Nederland die een voor u een aanvullend funderingsonderzoek kan uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Een aanvullend funderingsonderzoek kost € 199 inclusief btw en dit komt boven op de prijs van de bouwkundige keuring.

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens de bouwkundige keuring?


 • De vloerbalken in de kruipruimte
 • De nokvorsten
 • De kilgoot
 • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
 • De dakkapellen indien aanwezig
 • De bitumineuze dakbedekking
 • De loodslabben
 • De boeidelen
 • De houten gootbak
 • De zinken deklijsten
 • De voorgevel, achtergevel, zijgevels
 • De bakstenen
 • Het voegwerk
 • Het pleisterwerk
 • De ramen
 • De kozijnen
 • Het glas
 • De binnen deuren en buitendeuren
 • Deurbeslag
 • De badkamer
 • Tegelwerk badkamer
 • Voegwerk badkamer
 • Siliconenkit badkamer
 • Aarding van de badkamer
 • Ventilatie badkamer
 • De kelder
 • Scheuren in de muren

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwtechnische keuring Haarlem?


 • Aarding groepenkast
 • ISO-chips (vocht in de kruipruimte)
 • Aanwezigheid van aardpen
 • Aarding stopcontacten
 • Groepenkaart
 • EPDM dakbedekking
 • Stopcontacten
 • Houtworm in de vloerbalken
 • Leidingen
 • Veiligheid
 • Brandveiligheid
 • Plafonds
 • Brandbare materialen
 • Giftige brandbare materialen
 • Aanwezigheid rookmelders
 • Inbraakbestendigheid + hang- en sluitwerk
 • Buiten schilderwerk
 • Binnen schilderwerk
 • Keuken
 • Toilet
 • Tegelvloeren
 • Houten vloeren
 • De open haard
 • De gashaard
 • De windveren
 • Aanbouw
 • De fundering (van de aanbouw of uitbouw)
 • Vochtonderzoek
 • Vochtplekken, schimmel
 • De fundering
 • Rieten dak
 • Isolatie van de kruipruimte

Wat inspecteren wij tijdens de bouwkundige keuring?


 • De dakpannen
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie kwaaitaalvloer
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Betonrot balkon
 • De vloer convector
 • De Cv-ketel
 • Rookgasafvoer
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • De leidingen van de cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • Vloerverwarming controleren
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar
 • Fundering op staal

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een bouwkundige keuring Haarlem?


 • Sanitair badkamer
 • Lekkages dakbedekking
 • Dakconstructie
 • Loden waterleidingen
 • Spanten
 • Gordingen
 • Nokbalk
 • Isolatie dak
 • Lekkages
 • Vochtmeting lekkages
 • Vloerconstructie
 • Balkconstructie
 • Staalconstructie
 • Kruipruimte
 • Staalconstructie kruipruimte
 • Vloerconstructie in kruipruimte
 • Broodjesvloer kruipruimte
 • Kwaaitaalvloer
 • Betonrot in kruipruimte
 • Riolering in Kruipruimte
 • Asbest in kruipruimte
 • Ventilatie kruipruimte
 • Houtworm in de kruipruimte
 • Huiszwam in de kruipruimte
 • Optrekkend vocht in de kruipruimte
 • Houtrot in de kruipruimte
 • Lekkages in de kruipruimte
 • Asbest (visueel)
 • Zonnepanelen
 • Dakbeschot
 • De gasmeter